Početak
nedelja, 20. maj 2018

Usvojen predlog budžeta Leskovca za 2011. godinu PDF Štampa
Vesti - Društvo

“Budžet grada Leskovca za 2011. godinu projektovan je na 2.758.031.000 dinara. Nešto više od milijardu dinara očekuje se iz transfernih sredstava Republike Srbije”, obrazložio je na današnjoj sednici Gradskog veća načelnik Uprave za finansije Miodrag Stanković i dodao da “budžet odlikuju razvojna i socijalna komponenta”.

 

U ovoj godini, subvencije poljoprivrednicima biće veće četiri puta, dok će za socijalnu zaštitu biti izdvojeno pedeset procenata više sredstava u odnosu na prošlu godinu. Velike sume novca očekuju se iz, kako je rekao gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić, takozvanih “spoljnih izvora”, za šta su neophodni kvalitetni projekti. Po Kocićevom mišljenju, “budžet koji je danas prezentovan javnosti odlikuje ambicioznost, a svi oni koji imaju bilo kakve sugestije ili primedbe na predlog koji je danas usvojen, iste mogu uložiti na javnoj raspravi koja se očekuje krajem nedelje”.

Članovi Gradskog veća, bez diskusije i obrazlaganja, usvojili su izveštaje za 2010. i planove rada za 2011. godinu gradskih uprava, javnih i javno-komunalnih preduzeća koji su na dalju nadležnost prosleđeni odbornicima Skupštine grada. Formirana je sedmočlana Jedinica za implementaciju projekta „Izgradnje centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda“ , koju će činiti zaposleni iz leskovačkog „Vodovodu“ ili Uprave za zaštitu životne sredine, a imenovan je i tim za obrazovnu inkluziju Roma čiji će zadatak biti da osmisli aktivnosti kojima će biti ojačan kapacitet škola u kojima je visok procenat Roma, ali i samih pripadnika romske populacije. Inače, vrednost ovog projekta, koji finansiraju strani donatori, je 35 000 eura. Odlukom gradskih većnika 117 primalaca sredstava iz programa dopunske zaštite učesnika narodnooslobodilačkog i ranijih ratova, kao i ratni vojni invalidi iz oružanih akcija posle avgusta 1990. godine, ostali su bez naknada koje je isplaćivao grad. Naime, kako je rečeno, ova odluka iz 1992. godine izgubila je svrhu, a oni naknadu nisu primili od 2005. godine, te od grada potražuju od 350 do 900 000 dinara.

Već za sredinu naredne nedelj očekuje se i sednica Skupštine grada, kada će o većini usvojenih tačaka svoj sud dati i odbornici grada Leskovca.

 

Bebinac Restoran Bebinac


RSS Vesti za Leskovac

Povezane vesti


Ko je Online

Imamo 188 gostiju na mreži
Protokol K-1 Protokol K-1 Protokol K-1 Protokol K-1