Početak
petak, 27. april 2018

Neizvesna isplata ratnih rezervista i tokom naredne godine PDF Štampa
Vesti - Društvo

„Isplata ratnih vojnih dnevnica rezervistima nije predviđena budžetom za 2010. godinu ali, iako nema sigurnih naznaka, očekujemo da se ovo pitanje reguliše budžetom za narednu godinu. Procesi koje su rezervisti pokrenuli pred sudovima idu svojim tokom a nadamo se i odluci Ustavnog suda o nadležnosti ili nenadležnosti sudskih organa za rešavanje ovih slučajeva nakon čega će se rezervisti obratiti i Međunarodnom sudu pravde u Strazburu“, izjavio je Dušan Nikolić predsednik Udruženja ratnih vojnih rezervista Leskovca.

 

U Udruženju ratnih vojnih rezervista ističu da će najavljenim Zakonom o zaštiti prava boraca i invalida, porodica poginulih i civilnih žrtava rata položaj veterana rata biti popravljen.

„ Zakon je sveobuhvatan za sve učesnike ratova i predviđa i materijalnu novčanu nadoknadu za sve nezaposlene i veterane lošeg materijalnog stanja. Očekujemo da visina tog takozvanog boračkog dodatka bude između pet i petnaest hiljada dinara a dodatak će biti isplaćivan doživotno“, naglasio je Nikolić.

Na sastanku sa ministrom Ljajićem zatraženo je i hitno rešavanje problema overe zdravstvenih knjižica rezervista ali je za ostvarivanje prava iz Zakona koji će tek u narednih mesec dana biti prosleđen Vladi RS neophodno članstvo u udruženju, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

 

 

Bebinac Restoran Bebinac


RSS Vesti za Leskovac

Povezane vesti


Ko je Online

Imamo 52 gostiju na mreži
Protokol K-1 Protokol K-1 Protokol K-1 Protokol K-1